Vandring


Stadsvandring i Budapest


Jag brukar ju mest skriva om mina vandringar i skog och på fjäll men ibland kan omväxling förnöja. Jag och min sambo Therése har varit på semester i Budapest över nyår. Som vanligt när jag är på semester så går det inte ut på att ligga och ta det lugnt utan det handlar om att se så mycket som möjligt på den tiden man har på sig. Så bered er på en tur genom Budapests slitna gränder, förbi maffiga slott och över Donau.

Herrestadsfjället 2019 - Vandring och Bushcraft


I helgen var jag och vandrade på Herrestadsfjället. Tanken var att göra vandringen några veckor tidigare men på grund av gruvliga väderprognoser som också skulle vissa sig vara sanna så bordlade jag vandringen. Herrestadsfjället är ett naturreservat precis utanför Uddevalla och används flitigt av friluftsfrämjandet som har flera stugor och vindskydd på plats. Reservatet har flera sjöar med ett gemensamt fiskekort vilket gör fjället riktigt bra för den som gillar att kombinera fiske med till exempel vandring. Eftersom jag gick i gymnasiet i Uddevalla vet jag att jag har varit på fjället på friluftsdagar med skolan annars så har jag inte några större erfarenheter av det innan. Tanken med denna turen var ju för utom att bara komma ut i naturen några dagar att lägga lite mer fokus på så kallad bushcraft med läger uppsättning och liknande.

En dagstur utanför djurparken


Helgen den 9e-10e mars så var egentligen planen att ge mig ut på en helgvandring men på grund av väderprognoser samt det faktiska vädret på lördagen beslöt jag mig att bordlägga min helgtur. Istället så beslutade jag mig att ta en halvlång dagstur på söndagen och laga lite mat utomhus. Jag hade lite svårt att besluta mig för vart jag skulle gå men till sist blev det en välbeprövad tur. En av mina favoritturer som utgår ifrån djurparken Nordens Ark och följer Soteleden längsmed ett gäng toppar med vacker utsikt mot Åbyfjorden och Säteriet.

En dagsvandring på Soteleden

 

Under julledigheten gäller det att passa på och få lite kvalitets tid i skogen. För mig har det varit framför allt långpromenader och lockjakt på räv som stått på schemat mellan alla julbestyr. Men idag så såg jag en möjlighet att komma iväg några timmar till på ett litet friluftsäventyr. En dagsvandring med obligatorisk matlagning över öppen eld.

Planera din vandring

 

Jag sitter här och funderar över nästa års vandringar. Jag har ganska stora planer

med ett flertal turer 2019. Då det slår mig hur roligt själva planerandet är och hur mycket man faktiskt kan förbereda sig inför en vandring. Så då beslutade jag mig helt enkelt för att skriva en artikel om hur man faktiskt gör eller i alla fall hur jag gör när jag planerar mina turer.

Två dagar på Kynnefjäll

Följ med på en två dagarsvandring på Kynnefjäll med vackra Bohuslänsk skogsmarker och sjöar. Denna turen var tänkt att göras i sommras men eldningsförbud och annat kom ivägen. En lite blåsig tur där jag testar en hel del utrustning och några "nya" idéer. 

Tio smultronställen för en dagstur!

Här listar jag mina tio små favoriter för en dagstur. Följ med mig över stora delar av landet och besök skog, hav, fjäll och stad. En dagstur kan vara ett bra sätt att komma ut i naturen utan större planering eller kostnader. Häng på vet ja!

 

Välkommen till Äventyr i Blodet! 


Jag heter Dennis Ljungqvist och tillsammans med min hund Djingis ger jag mig ut på äventyr med kameran redo. Vi älskar friluftsliv och vill nu dela med oss av våra tankar och erfarenheter till er. Följ våra äventyrsfilmer från våra vandringar eller läs våra artiklar om jakt, vandring och friluftsliv.


Vi på Äventyr i Blodet har nu samarbete med Outdoor experten och PN Jakt. Längre ned på sidan finner du nu annonser till dessa företag. Dessa annonser är Affiliate länkar.


Läs gärna mer om mig här:

Följ mig gärna via Instagram 

Eller på facebook

Prenumerera gärna på min Youtube kanal här: 

 

Dennis Ljungqvist 

Populära artiklar just nu! 

Se på en av våra äventyrsfilmer!



      Copyright © 2018 · All Rights Reserved - Äventyr i Blodet