En dagstur utanför djurparken

En dagstur utanför djurparken


Helgen den 9e-10e mars så var egentligen planen att ge mig ut på en helgvandring men på grund av väderprognoser samt det faktiska vädret på lördagen beslöt jag mig att bordlägga min helgtur. Istället så beslutade jag mig att ta en halvlång dagstur på söndagen och laga lite mat utomhus. Jag hade lite svårt att besluta mig för vart jag skulle gå men till sist blev det en välbeprövad tur. En av mina favoritturer som utgår ifrån djurparken Nordens Ark och följer Soteleden längsmed ett gäng toppar med vacker utsikt mot Åbyfjorden och Säteriet.

Sedan vänder leden in mot väst och in i blandad terräng med skog, kullar och öppna fält. På flera ställen mötte jag på nedfällda träd som korsade leden. De flesta var smalare lövträd som jag med nöje hjälpte till att röja undan med min huggkniv men de större fick ligga kvar tills någon med såg kommer förbi. Leden går i sin nordliga kurva över en myr sedan över några bergknallar till en liten stuga där jag tog en liten paus och läste i gästboken och skrev ett inlägg själv. Tydligen var jag första besökaren för året. Strax därefter svängde jag av leden och fortsatte ned till bilen via en grusväg.

Vad var planerna för dagen då? Givetvis bara att komma ut en sväng och att få lite luft men jag hade några grejer jag ville göra med. Dels så ville jag pröva att filma och framför allt klippa ihop filmen på ett lite annorlunda sätt än vad jag har gjort tidigare. Tanken var att göra en kortare film som skulle gå att dela både via Youtube och via Instagram men som ändå visade dagens tur. Lite som en trailer till en längre film som aldrig kommer. Resultatet av detta kan du se här:

Sen ville jag fortsätta att tillämpa vissa friluftsfärdigheter framför allt matlagning över öppen eld. Det blev inget speciellt denna gången bara lite burksoppa med bröd men jag lyckades hitta ett lite roligt sätt att bygga min brasa på. Jag hittade en liten stock som någon hade sågat ut ur ett träd som fallit över leden. Den var i storlek av en huggkubbe och rejält blöt från det kontinuerliga regnandet dagarna innan. Med mig hade jag dessutom en trebent stol och lite torr ved. Så stocken ställdes på högkant och ett litet torn med ved byggdes på toppen. Med lite björknäver och tändstål fick jag fyr på brasan och sedan lagade jag soppan uppe på det hela. Supernöjd med hela arrangemanget. Som att sitta på en stol framför spisen och laga mat. Det var lätt att släcka allt ihop sedan och stocken doppades i vatten.

Så summa summarum blev det en härlig dag i skogen med Djingis. Om du vill ha fler tips på dagsturer så kan du kolla in min artikel: Tio smultronställen för en dagstur

Dennis Ljungqvist 17/3-19

Välkommen till Äventyr i Blodet! 


Jag heter Dennis Ljungqvist och tillsammans med min hund Djingis ger jag mig ut på äventyr med kameran redo. Vi älskar friluftsliv och vill nu dela med oss av våra tankar och erfarenheter till er. Följ våra äventyrsfilmer från våra vandringar eller läs våra artiklar om jakt, vandring och friluftsliv.


Vi på Äventyr i Blodet har nu samarbete med Outdoor experten och PN Jakt. Längre ned på sidan finner du nu annonser till dessa företag. Dessa annonser är Affiliate länkar.


Läs gärna mer om mig här:

Följ mig gärna via Instagram 

Eller på facebook

Prenumerera gärna på min Youtube kanal här: 

 

Dennis Ljungqvist 

Populära artiklar just nu! 

Se på en av våra äventyrsfilmer!      Copyright © 2018 · All Rights Reserved - Äventyr i Blodet