Test! 11 maträtter från Blåband

”Inlägget är reklam för Outdoor Experten och innehåller annonslänkar”

Test! 11 maträtter från Blåband


Jag vill till och börja med säga att jag inte är sponsrad av Blåband men att jag har ett affiliate avtal med Outnorth som säljer Blåbands frystorkade maträtter men även maträtter från Real Turmat, Adventure Food, Trek`N Eat och många många fler tillverkare. Anledningen att jag har valt att göra testet med just Blåbands mat är helt enkelt att detta var min mat under min sjudagarsvandring på Hardangervidda och att Blåband i mitt tycke gör godast mat. Förr använde jag mig mycket av det norska märket Real Turmat som bland annat leverera till försvarsmakten men idag anser jag att Blåbands måltider har gått om i både smak och konsistens. Min betygsättning under testet kanske man reagerar på som högt men tanken är att även jämföra med frystorkad mat från andra tillverkare och efter som Blåband helt enkelt ligger i överkant så gör betygen det med.


Oriental Chicken With Couscous

Det smakade förvånansvärt bra med Couscous i maträtten. Fyllde man hela vägen till markeringen enligt beskrivningen så blev det lite soppa av det hela men det var väldigt gott ändå. Åt maträtten med ett knäckebröd.


4 Stjärnor 


Goulasch

Fick en härlig grytkonsistens och hyffsat god smak. Inte riktigt i burksoppskvalité men helt okej för att vara frystorkad.


3 + Stjärnor


Skinnarmo´s Pasta Carbonara

Blåbands pastarätter kan vara anledningen till att jag har slutat med Real Turmat. Här får man något som känns som en riktig makaron i ordentlig storlek. Carbonaran var krämig och god men baconbitarna blir fortfarande lite hårda och gummiaktiga efter tillagningstiden.


4 Stjärnor


Thai Chicken With Rice & Vegetables

Det här är en sådan rätt som smakar riktigt bra för att vara frystorkad. Bra konsistens och inget som känns malplacerat. Man ser dessutom vad man äter vilket är ett plus.


4 + Stjärnor 


Wilderness Stew With Rice

Jag undrar lite varför jag har köpt denna igen. Den är inte särskilt god och konsistens växer i munnen. Köttbitarna känns svampiga men den är ändå ätbar till skillnad från vad rätten är hos några av konkurrenterna. Detta kanske för att de har valt att göra den med ris istället för potatis.


2 Stjärnor


Rice With Asparagus & Chicken

Oj vad grönt det var. Till en början tyckte jag att det nästan smakade för mycket sparris men den hade den ovanliga egenskapen att den blev godare ju mer man åt.


4 Stjärnor

Mediterranean Pasta With Chicken

Pastan och såsen blev riktigt bra men köttbitarna blev lite sega i konsistensen.


3 + Stjärnor


Creamy Pasta With Chicken

En pastarätt där de har använt sig av en smalare bandpasta. Den blir precis som namnet utlovar krämig och god. Den smakar mycket ost vilket är väldigt gott efter en hård dagsstrapats.


5 Stjärnor


Pasta Bolognese

En paradrätt för Blåband. Har ätit den många gånger förut den får alltid följa med ut på längre turer.


5 Stjärnor


Taco Stew

Min favorit frystorkade måltid överlag. Den smakar faktiskt tacos och de små bitarna av nachos i den gör en lite glad. Satt på en sten mitt ute i ett långt slättland och kom och tänka på en vän ifrån Mexiko som alltid klagar på hur andra länder förstör tacos. Undrar vad hon hade tyckt om denna. Jag tycker i alla fall att den är jätte bra!


5 Stjärnor


Pasta With Tomato And Garlic

Ja det smakade tomater och vitlök i alla fall. Lite väl mycket till en start men blev bättre med tiden. Jag kan ha haft i lite för mycket vatten i denna men det fungerade bra ändå.


3 StjärnorNågra andra fördelar med Blåbands frystorkade mat är bland annat de bra förpackningarna som är lätta att vika ut, röra om i och lätta att äta ur. De är dessutom billigare än t.ex. deras Norska motsvarighet Real TurmatOm du vill köpa mat till ditt nästa äventyr och samtidigt stötta oss här på Äventyr i blodet så kan du klicka dig vidare till Outnorth och köpa några av rätterna eller något annat från dem på länken här under:Blåbands Frystorkade rätter hos Outdoor Experten                                                                                                                       Dennis Ljungqvist 7/7-19


Välkommen till Äventyr i Blodet! 


Jag heter Dennis Ljungqvist och tillsammans med min hund Djingis ger jag mig ut på äventyr med kameran redo. Vi älskar friluftsliv och vill nu dela med oss av våra tankar och erfarenheter till er. Följ våra äventyrsfilmer från våra vandringar eller läs våra artiklar om jakt, vandring och friluftsliv.


Vi på Äventyr i Blodet har nu samarbete med Outdoor experten och PN Jakt. Längre ned på sidan finner du nu annonser till dessa företag. Dessa annonser är Affiliate länkar.


Läs gärna mer om mig här:

Följ mig gärna via Instagram 

Eller på facebook

Prenumerera gärna på min Youtube kanal här: 

 

Dennis Ljungqvist 

Populära artiklar just nu! 

Se på en av våra äventyrsfilmer!