Recension av Lundhags Forest II

Detta är en annons / reklam för Outdoor Experten och Lundhags kängor och innehåller annonslänkar

Recension av Lundhags Forest II


Jag minns att man som barn alltid hade på sig gummistövlar i skogen och det var ju hopplöst. Antingen frös man eller så kokade fötterna. Skavsår var inte heller ovanligt. Men som tur är har det förändrats. Själv har jag använt flera olika kängor genom åren och de flesta av dem har varit kängor med flera lager i sig själva. Men efter en vandring 2015 där jag tidigt på vandringen fick blöta fötter beslutade jag mig att gå tillbaka till enskiktskängor eller så kallade skalkängor. Jag hade ju aldrig haft dessa problem i lumpen då vi använde oss av M90 kängor men tyvärr har dessa andra brister så som för vid vrist och allmän klumpighet. Så jag började leta nya kängor. Jag hade i regel två krav. Det skulle vara skalkängor och de skulle ha höga skaft. Efter att ha läst många recensioner kom jag fram till att jag ville ha ett par kängor från Lundhags och med priset medräknat i ekvationen så blev det ett par svarta Lundhags Forest II.

Min första vandring med dessa kängor var min vandring på Fulufjället 2015 som finns på film HÄR. Men det var något som inte stämde alls. Jag fick jätte ont i fötterna trotts att de var torra och fina. Min lite mer klipska andra hälft frågade då vad jag hade för sulor i kängorna som givetvis bara var original sulorna och dessa är ganska tunna. Flickvännen föreslog då att jag skulle testa att gjuta ett par sulor vilket jag gjorde. Det visade sig att jag har likt många andra Svenskar högt fotvalv vilket i praktiken betyder att när man har en neutral sula så är det ganska liten del av foten som är i kontakt med marken. Detta kanske man inte tänker på i vanliga fall men när man bär på en tung ryggsäck blir belastningen i trampdynorna betydligt större. Men med de nya sulorna så blev det perfekt. Jag har sedan dess använt kängorna på alla mina längre vandringar och på en hel del av mina jakter. Jag föredrar dem framför flerskiktskängor så fort jag skall röra mig mycket eller vara ute flera dagar i sträck och således ha svårt att torka dem ordentligt. Jag skulle nog nästan vilja säga att jag aldrig blivit blötare i dem än att byta strumporna inte har löst problemet. Sen vill jag också påpeka att jag inte har några direkta problem med fotsvett medans jag har hört andra säga att de svettas bort i dem men det har jag aldrig känt av.

Med ett par skalkängor behöver man ha två par strumpor på sig och jag brukar använda en tunnare linner innerst och en tjockare ullstrumpa utanför. Kängorna kräver en hel del vård då de är gjorda av läder. Man bör smörja dem flera gånger innan man börjar använda dem och sedan men tiden bättra på. Kängorna mår dessutom bättre av att stå svalt och mörkt så jag har mina i garaget när jag inte använder dem med sulorna i skaftet istället för i botten. Läs skötselinstruktionerna när du köper ditt par.

I slutänden vill jag säga att detta är de bästa kängorna jag har haft och räknar med att ha dem i många år till. Om man väljer att gå upp någon tusenlapp eller två till nästa modell inom Lundhags skalkängor så får man i regel en känga som väger lite mindre men som ändå i praktiken bygger på samma modell. Jag har själv inte testat skillnaden utan är istället väldigt nöjd med de jag har.


Vill du ha ett par egna kängor och samtidigt stötta bloggen så kan du klicka på länken till Outdoor Experten och köpa ett par så går en liten del av ditt köp till oss här på Äventyr i Blodet.


Lundhags Forest II hos Outdoor Experten


Tack på Förhand!

Välkommen till Äventyr i Blodet! 


Jag heter Dennis Ljungqvist och tillsammans med min hund Djingis ger jag mig ut på äventyr med kameran redo. Vi älskar friluftsliv och vill nu dela med oss av våra tankar och erfarenheter till er. Följ våra äventyrsfilmer från våra vandringar eller läs våra artiklar om jakt, vandring och friluftsliv.


Vi på Äventyr i Blodet har nu samarbete med Outdoor experten och PN Jakt. Längre ned på sidan finner du nu annonser till dessa företag. Dessa annonser är Affiliate länkar.


Läs gärna mer om mig här:

Följ mig gärna via Instagram 

Eller på facebook

Prenumerera gärna på min Youtube kanal här: 

 

Dennis Ljungqvist 

Populära artiklar just nu! 

Se på en av våra äventyrsfilmer!      Copyright © 2018 · All Rights Reserved - Äventyr i Blodet