Fjällräven Keb Trousers

Detta är en annons för Outdoor Experten och innehåller annonslänkar

Fjällräven Keb Trousers


En fritidsbyxa som satte den nya standarden. Eller ja det vet jag inte men för mig gjorde den det. Innan jag köpte mitt par av byxan någonstans runt 2014 - 2015 så hade jag nästan bara använt gamla militärbyxor och jaktkläder när jag utövade mitt friluftsliv. I början som jag hade dem använde jag dem nästan hela tiden så som till att gå hundpromenader, när jag grejade i trädgården och på mina längre äventyr. Snart insåg jag att de började slitas något så jag förbehöll dem till mina äventyr. Därför fungerar de fortfarande och är som oftast med på mina vandringar och kanotturer under sommarhalvåret.

Fulufjället september 2015

Byxorna är sydda med Fjällrävens G 1000 över baken, på låren och ned över knäna där de sedan går runt hela vaden ned till byxslutet. Annars är det ett stretchtyg på baksidan lår och knän samt över grenen som tillsammans med de för böjda knäna ger väldigt god rörlighet men samtidigt en byxa som sitter väl på plats. På utsatta punkter så som knän och vid insidan av smalbenen är byxorna extraförstärkta av ett lager till med G 1000 tyget. Jag tycker att de är bra materialval då G 1000 materialet är slitstarkt men ändå andas samt att det går att vaxa tyget för extra vattentålighet. Stretchtyget är förutom rörligt och andas väl som tillsammans med extra ventilationsdragkedjor på lårens och vadernas utsidor kan gör byxan sval och skön på sommaren eller när man arbetar hårt. Samtidigt som det värmer dugligt på kvällarna och på lite kyligare dagar. Stretchtyget har ingen som helst vattentålighet men å andra sidan så torkar det så fort att detta inte brukar vara något problem. Byxorna har många praktiska fickor och små finesser så som byxkrokar och ställbar bredd i byxslutet.

Jotunheim juni 2018

På toppen av Hundfjället september 2019

Keb Trousers från Fjällräven är en byxa för dig som vill ha en teknisk fritidsbyxa som håller dig sval och värmer dig på dina dagar i skogen eller på fjället. Priset på ca 2200 kr är rimligt om man räknar in hållbarheten och Fjällrävens arbete för vår natur.


Vill du ha ett par Fjällräven Keb Trousers och samtidigt stötta bloggen så kan du följa länken till Outdoor Experten HÄR

Dennis Ljungqvist 26/11-19

Hardangervidda juni 2019 

Välkommen till Äventyr i Blodet! 


Jag heter Dennis Ljungqvist och tillsammans med min hund Djingis ger jag mig ut på äventyr med kameran redo. Vi älskar friluftsliv och vill nu dela med oss av våra tankar och erfarenheter till er. Följ våra äventyrsfilmer från våra vandringar eller läs våra artiklar om jakt, vandring och friluftsliv.


Vi på Äventyr i Blodet har nu samarbete med Outdoor experten och PN Jakt. Längre ned på sidan finner du nu annonser till dessa företag. Dessa annonser är Affiliate länkar.


Läs gärna mer om mig här:

Följ mig gärna via Instagram 

Eller på facebook

Prenumerera gärna på min Youtube kanal här: 

 

Dennis Ljungqvist 

Populära artiklar just nu! 

Se på en av våra äventyrsfilmer!      Copyright © 2018 · All Rights Reserved - Äventyr i Blodet