Fjällräven Telemark Jacket

Fjällräven Telemark Jacket högst upp på Högronden 2115 m Ö/H Augusti 2017

Fjällräven Telemark Jacket – Recension


Dags för min första recension av utrustning här på bloggen. Jag tänker att jag framförallt vill börja med att recensera utrustning som jag är van med att använda och som jag har använt länge för att ge en så bra bild som möjligt av utrustningen. Med tiden kommer nyare grejer att köpas in och testas med recensioner efter kortare användning men i nuläget väljer jag att recensera min gamla beprövade utrustning. Nedanför finner ni annonslänkar till jackan och vax till den. Om man klickar på dem och köper något så får vi här på Äventyr i Blodet en viss procent av ditt köp. Tack på förhand! 

Jackan på min vandring på Fulufjället i september 2015 

Jackan på min vandring på Herrestadsfjället i mars 2019

Telemark Jacket från fjällräven är just ett sådant klädesplagg som jag har använt länge. Jag köpte in min jacka någonstans vintern 2014 till våren 2015 och jag ser att de har ändrat modellen lite grann i den som går att köpa idag. Till exempel så är min gröna jacka svart över axelpartiet medans den nyare modellen är helgrön. Den nya jackan verkar dessutom ha fått dubbla lager tyg på armbågarna. Annars verkar det vara samma jacka med samma lösningar på fickor, huva och samma material. Jackan användes redan på min första vandringsfilm 2015 och har hängt med på de flesta turerna sen dess. Ni ser den snart på min kommande film ifrån förra helgen. Bortsett från några små ”skavsår” på ryggen där ryggsäcken legat emot ser den nästan bättre ut idag. Jag använde den de första åren på en vardaglig basis men har de senare åren mer reserverat den till mina äventyr. Jackan är gjord i Fjällrävens G-1000 ECO material som är en 65% återvunnen polyester och 35% ekologisk bomulls blandning som är vind- och vattenavvisande. Jackan är således INTE vind- och vattentät men man kan behandla den med vax för att öka den avvisande förmågan. Jag använder själv Fjällrävens Greenland Wax som jag gnubbar på jackan och sedan ”smälter” in med hjälp av en hårtork. Jag brukar lägga på tre lager innan en längre vandring. Vad är fördelen med att inte ha en vattentät jacka? Jo, den andas riktigt bra. Jackan består dessutom av endast ett lager tyg vilket gör den lätt och ger den låg packvolym. Dessutom blir det lättare att anpassa kläderna under jackan enligt flerlager-principen.

Nackdelen med det är ju att man får ta med en regnjacka eller poncho med. 

Jotunheim juni 2018

Behöver man ha en jacka för nästan 3000 kronor? Nej, självklart inte men detta är en premium jacka från ett premiumföretag som passar den som vill ha det lilla extra. Detta är absolut inte fjällrävens dyraste jacka men en klassisk modell som är snygg på ett traditionsenligt vis. Själv känner jag att jag har fått ut mycket tid i jackan kontra pengarna och jag tror att den kommer att hålla i många år till. Så jag kan utan att skämmas rekommendera Fjällrävens Telemark Jacket för den som vill ha en jacka som skall hålla i många år, som har en klassisk utstrålning och som är skapad av ett företag som tänker på vår miljö och hela tiden försöker hitta hållbara lösningar.

Dennis Ljungqvist 7/4 - 2019

Välkommen till Äventyr i Blodet! 


Jag heter Dennis Ljungqvist och tillsammans med min hund Djingis ger jag mig ut på äventyr med kameran redo. Vi älskar friluftsliv och vill nu dela med oss av våra tankar och erfarenheter till er. Följ våra äventyrsfilmer från våra vandringar eller läs våra artiklar om jakt, vandring och friluftsliv.


Vi på Äventyr i Blodet har nu samarbete med Outdoor experten och PN Jakt. Längre ned på sidan finner du nu annonser till dessa företag. Dessa annonser är Affiliate länkar.


Läs gärna mer om mig här:

Följ mig gärna via Instagram 

Eller på facebook

Prenumerera gärna på min Youtube kanal här: 

 

Dennis Ljungqvist 

Populära artiklar just nu! 

Se på en av våra äventyrsfilmer!      Copyright © 2018 · All Rights Reserved - Äventyr i Blodet