Fem tips för bockepyschen

Fem tips förbockepyschen!

 

Nu är jag kanske lite

sent ute eftersom bockpremiären var idag men här har ni mina fem tips för en lyckad jakt på bock.

 

 

1. Spana i området innan jakten.

Brunsten brukar ha varit igång lite innan premiären startar så passa på att iaktta eran mark och kartlägg djurens rörelser.

Det är ju aldrig fel med så mycket information som möjligt så ha koll på viltväxlar och vilka fält de gillar att vara på och vilka tidpunkter de är där.

 

2. Förbered jakten väl.

Kolla så att siktet inte ha ändrat sig och passa på att öva liteskytte när du ändå är på banan. Kontrollera torn och pass på marken och gör de förberedelserna som gör att det känns tryggt för dig att jaga. Förbered eventuell plats till där ni skall ta tillvara på och hänga viltet. Då känns det oftast mer självklart att skjuta när läget kommer.

 

3. Sitt still på passet!

Försök att sätta dig så dolt som möjligt eller på högre höjd än det tilltänkta området där viltet förväntas. Rådjuruppfattar rörelser i sidled mycket bra så om du behöver röra dig gör det i riktning mot djuret. Typ som vid när det är dags att

lägga an så sväng inte pipan ut i sidled utan gå rakt upp mot djuret.

 

4. Lär dig att locka!

Köp en lockpipa eller tuta avsedd för ändamålet. På youtube finns det gott om videor med folk som lockar in bockar. Lär dig att imitera ljuden och testa det gärna när du är ute på spaningen innan jakten. Att locka djur in på sig är en väldigt rolig jaktform i mitt tycke tyvärr har jag inte lockat så mycket på rådjur men betydligt fler gånger på räv. Ganska ofta när man jagar rådjur på större fält ser man bockar utanför ens räckvidd och då kanlockjakt vara det självklara valet.

 

5. Lägg tid i skogen.

Att gå ut på morgonen den 16e augusti och hoppas en fin bock skall komma skuttandes är inte optimalt. Sitt ute både på kvällar och morgnar tills du får just den bocken du vill ha. Mer tid i skogen är lika med mer chanser att få skjuta en fin bock.

Välkommen till Äventyr i Blodet! 


Jag heter Dennis Ljungqvist och tillsammans med min hund Djingis ger jag mig ut på äventyr med kameran redo. Vi älskar friluftsliv och vill nu dela med oss av våra tankar och erfarenheter till er. Följ våra äventyrsfilmer från våra vandringar eller läs våra artiklar om jakt, vandring och friluftsliv.


Vi på Äventyr i Blodet har nu samarbete med Outdoor experten och PN Jakt. Längre ned på sidan finner du nu annonser till dessa företag. Dessa annonser är Affiliate länkar.


Läs gärna mer om mig här:

Följ mig gärna via Instagram 

Eller på facebook

Prenumerera gärna på min Youtube kanal här: 

 

Dennis Ljungqvist 

Populära artiklar just nu! 

Se på en av våra äventyrsfilmer!      Copyright © 2018 · All Rights Reserved - Äventyr i Blodet