Trailers och annat

På denna sidan har jag tänkt att ha smakprov på mina kommande äventyrsfilmer och lite annat smått och gott. Till exempel kortfilmer från dagsturer eller om jag lyckas fånga något speciellt någon gång eller så. Har även gjort en särskild spellista på Youtube för ändamålet med. Hoppas det smakar!

Dagstur till Björnerödspiggen

I helgen beslutade jag mig för att ta en lite längre dagstur. Prognosen utlåvade fint väder och jag packade väskan. Jag har länge tänkt att ta mig upp på Bohusläns topp Björnerödspiggen med sina 222 möh som har en bra utsikt långt in i Norge. Sagt och gjort så åkte jag till orten Björneröd och började min vandring därifrån. Istället för att gå leden upp så följde jag en skogsväg runt berget med planen att följa två stigar upp till leden på andra sidan om toppen och gå upp på "vägen tillbaka". Det visade sig att stigarna som var markerade på min karta inte riktigt fanns kvar men jag letade mig igenom en ravin upp på berget och sedan igenom skogen till själva leden. Sedan följde jag leden upp och och besökte toppen där jag lagade lunch på mitt vedeldade kök innan jag knallade ned till bilen via leden. På vägen hem stannade jag och fiskade lite i norra Bullaresjön men det blev inget napp. 

Mini-film från en dagsvandring på annadagen


På annandagen tog jag och och Djingis en kortvandring längs Soteleden med fokus på att laga lite mat på mitt vedeldadekök. Det är en tur vi brukar göra en till två gånger om året som utgår ifrån Nordens Ark och upp i en båge via Övre Kärr. Jag spelade in en lite film som jag nu har klippt ihop. Hoppas det smakar!


Trailer för ”En vandring i Sälenfjällen”


Ny trailer ute för kommande film om min vandring i Sälenfjällen helgen den 20 till 22 september. Större delen av turen hade jag fantastiskt väder och och fick uppleva höstens prakt i en blandning av fjäll och fjällskog. En fantastisk tur.

Trailer: Ett Dygn i Kanoten, Ellenesjön och Viksjön

Hade från början tänkt göra ett litet äventyr med havskajaken i juli månad men på grund av att jag ville ha med mig Djingis så blev det ett lite mer spontant kanotäventyr istället. Tanken var att göra en kortare tur där jag bara kunde slappna av och fiska lite. Så i andan av friluftsliv på hemmaplan åkte jag till ett av mina närmaste sjösystem och tog ett dygn ombord på kanoten.  

En vild vecka på Hardangervidda

Lördagen innan midsommar 2019 åkte jag och Djingis till Norge för att vandra igen. Denna gången blev det Hardangerviddas Nationalpark med omnejd som gällde. Tanken var att vandra minst en vecka vilket är en ny utmaning för mig samt att fjällfiska. Hela filmen kommer inom kort men nu har jag gjort en trailer i alla fall. 

Expedition Stora Le

Under Påsken 2019 gav jag mig ut på en liten expedition från Fölsbyn i Värmland till Ed i Dalsland via Sveriges 19e största sjö, Stora Le. Jag paddlar kanot med Djingis genom spegelblankt vatten och is. Fantastiskt väder bortsett från på ena eftermiddagen då det gick lite hett till. Hela äventyrsfilmen kommer snart men redan nu finns trailern upp på Youtubekanalen.

Vandring på Herrestadsfjället

Filmen ligger redan ute bland äventyrsfilmerna från 2019. En tvådagars vandringstur på Herrestadsfjället och Bohusleden. Här är trailern i alla fall.


En dagstur på Soteleden i mars

I början av mars ville jag testa att filma på ett sett som skulle kunna läggas upp på Instagram och visa en dagstur så i samband med en kort dagstur runt Åby och Anneslätt filmade jag detta och klippte ihop.

Välkommen till Äventyr i Blodet! 


Jag heter Dennis Ljungqvist och tillsammans med min hund Djingis ger jag mig ut på äventyr med kameran redo. Vi älskar friluftsliv och vill nu dela med oss av våra tankar och erfarenheter till er. Följ våra äventyrsfilmer från våra vandringar eller läs våra artiklar om jakt, vandring och friluftsliv.


Vi på Äventyr i Blodet har nu samarbete med Outdoor experten och PN Jakt. Längre ned på sidan finner du nu annonser till dessa företag. Dessa annonser är Affiliate länkar.


Läs gärna mer om mig här:

Följ mig gärna via Instagram 

Eller på facebook

Prenumerera gärna på min Youtube kanal här: 

 

Dennis Ljungqvist 

Populära artiklar just nu! 

Se på en av våra äventyrsfilmer!      Copyright © 2018 · All Rights Reserved - Äventyr i Blodet