2020

Vandring i Vemdalen, Klövsjöfjället


I början av oktober åkte jag till Jämtland. Planen var att vandra i och runt Sonfjälletsnationalpark i fyra dagar men då jag rundat hela fjället på ungefär ett dygn så beslutade jag mig för att dra vidare till nästa fjäll. Så man skulle kunna säga att det blev lite av en spontantur till Vemdalsskalet med en vandring över Klövsjöfjället. En tur som blev riktigt bra med fina leder och trevliga stugor. Jag mötte jägare, motionärer, ripor, orrar och troll. Kolla in filmen!

Sonfjället Runt

– en Höstvandring i Sonfjällets Nationalpark


Jag hade planerat att åka norr ut igen mycket tidigare på säsongen igen men efter att Djingis genomgått ett par operationer så har jag fått lugna ned mig och invänta hösten på riktigt. Så jag satt mig i bilen vid 4 tiden på morgonen med en planerad vandring på fyra dagar i och runt Sonfjällets Nationalpark i Jämtland. Väl framme började jag vandra och märkte snart att jag gick lite snabbare än tänkt så jag gjorde om turen till en tvådagars i Sonfjället och drog sedan vidare till Vemdalsskalet för ytterligare några dagars vandring. Den vandringen kommer på film senare. Jag hade mestadels uppehållsväder men med mycket dimma vilket var lite tråkigt då jag hoppats göra en topptur och se den milsvida utsikten åt alla håll som Sonfjället utlovat. Jag hade även en förhoppning om att kanske se björn med. Vem vet, kanske går jag också vilse i dimman...

Bockepyrschen 2020, Jaktspecial


Jag har äntligen gjort min första fullängds jaktfilm. Inspelad i år den 16 augusti. Välkommen att följa med mig ut på årets råbockspremiär. I denna filmen så ger jag mig ut på tre jakter under samma dag och jagar rådjursbock. Vaktjakt, lockjakt och lite smygjakt i en härlig kombination. Detta på rådjurs täta marker i Bohuslän men många observationer. Hoppas att det smakar och kom gärna med era tankar om jag skall fortsätta filma mina jakter med. Det var ganska roligt alltså!


Paddling i Bullaresjöarna, sommaren 2020


Tanken var att genomföra denna turen på våren men saker och ting kom emellan. Men i början av juli fick jag möjlighet att ge mig av igen och tillsammans med min sambo Therese så satte vi av med två bilar upp mot Bullaren. Vi parkerade min bil längst norrut vid Vassbottens camping och tog sedan oss ned till södra spetsen av södra Bullaresjön. Där släppte Therese av mig med all utrustning och Djingis. Regnet hängde i luften och jag hade tre dagar framför mig med paddling, fiske och friluftsliv. Så gav vi oss ut på sjön på en fantastisk tur. Häng med!

Vandring i Städjan – Nipfjälletsnaturreservat Midsommar 2020


I och med Covid-19 och karantänen av Norge så beslutade jag mig för att lägga årets Midsommarvandring i Sverige istället. Att vandra på midsommar har gått och blivit en tradition för mig och normalt sett så brukar det bli en tur upp på något högt fjäll i Norge men i år valde jag Städjan – Nipfjälletsnaturreservat. Naturreservatet som kanske är ett av Dalarnas mest välbesökta fjäll har inte bara flera fjälltoppar utan även en ordentlig gammelskog med flera sjöar och vattendrag väl lämpade för fiske. Jag planerade in en fyra dagars vandringsrutt och gav mig iväg tidigt på morgonen torsdagen den 18e juni men det var något ondskefullt som jag underskattat i min planering. Något som skulle jaga mig av fjället hela vägen hem igen. Kolla in filmen och se ondskan i vitögat.

Vandring i Glaskogen, Påsken 2020


Påsken har för mig blivit en friluftshögtid så som midsommar har varit i många år. Det är lite folk ute, myggen har inte vaknat, och inte helt ovanligt med rätt bra vårväder. Nu under Corona tider vad kunde vara bättre social distansering än att ge sig ut i skogen och försvinna några dagar. Så jag begav mig till Värmland och naturreservatet Glaskogen som ligger mellan Årjäng och Arvika. Väl på plats parkerade jag i Lenungshammar med planen att runda sjön Övre Gla på lederna som det kryllar av i naturreservatet. Det blev en tredagars vandring där jag sov i vindskydd, fiskade lite och helt enkelt hade det rätt gött. Häng med vet jag!

Vandring längs Kynneälv, Vitingeleden


Efter att ha fått en extra helg till övers så beslutade jag att tillbringa den i skogen. Jag har funderat ett tag på en paddling mellan Kornsjöarna och Bullaresjöarna som binds ihop av Kynneälv. Spontant när jag tittade på kartan så såg det dock lite brant ut. Nu med en extra helg så blev mitt uppdrag att ta reda på om jag kunde paddla ned för älven. Som tur var för mig så går det en led som följer älven från Södra Bullaresjön till Flötemarken där den ansluter med Bohusleden. Sträckan på Bohusleden har jag gått tidigare så jag gav mig iväg. Leden var jättemysig och jag passade på att testa mitt lilla hemmabygge av en tarp och ett nytt liggunderlag. Mycket vatten och lite kyligt om kvällen men vad gör man inte för att missa melodifestivalen!

Flug- och Spinnfiske på Herrestadsfjället


I och med att Djingis blivit skadad under jaktsäsongen som varit så har mina turer ute i skogen minskat något under vintern. Det har fullständigt krupit i kroppen på mig att komma ut igen men eftersom jag helst har med mig jycken så har jag helt enkelt hållit mig till andra typer av jakt och vanliga promenader. Jag gjorde ett litet försök i slutet av december att vandra en halvdag men det var lite för mycket för hunden så vi tog det lite lugnt ett tag till. Nu behövde jag tänka ut något nytt som jag kanske inte brukar göra. Jag fick för mig att jag skulle ut och testa det där flugfiskespöt som jag köpt för några år sedan men inte testat. Tanken var egentligen inte att göra ett avsnitt till min lilla friluftsserie utan att kanske filma lite till något kortare klipp men jag fick med mig så mycket material hem och hade en så fin dag i skogen att jag beslutade mig för att klippa ihop en riktig film. Kolla ända till slutet så kan ni kanske få er något att skratta lite åt. Det bjuder jag på...

Välkommen till Äventyr i Blodet! 


Jag heter Dennis Ljungqvist och tillsammans med min hund Djingis ger jag mig ut på äventyr med kameran redo. Vi älskar friluftsliv och vill nu dela med oss av våra tankar och erfarenheter till er. Följ våra äventyrsfilmer från våra vandringar eller läs våra artiklar om jakt, vandring och friluftsliv.


Vi på Äventyr i Blodet har nu samarbete med Outdoor experten och PN Jakt. Längre ned på sidan finner du nu annonser till dessa företag. Dessa annonser är Affiliate länkar.


Läs gärna mer om mig här:

Följ mig gärna via Instagram 

Eller på facebook

Prenumerera gärna på min Youtube kanal här: 

 

Dennis Ljungqvist 

Populära artiklar just nu! 

Se på en av våra äventyrsfilmer!