2019

Vandring i Sälenfjällen hösten 2019


Helgen den 20-22 september var det dags för ett äventyr till och denna gången bar det av till Sälen. Jag åkte upp redan på torsdagen den 19 och övernattade i min broders stuga i Lindvallen vilket gjorde det lätt för mig att komma iväg tidigt på fredagsmorgonen. Jag vandrade först upp från Högfjället över Lindvallen sneddade runt ner i en vacker fjällskog och övernattade inne i skogen. Därifrån gick jag nästa dag över tre fjälltoppar i ett otroligt väder. Övernattade i ett vindskydd innan jag på söndagen gick över ytterligare ett fjäll och kom tillbaka till bilen på förmiddagen. En fantastisk tur i ett fjällområde som passar alla. Allt ifrån den erfarne fjällräven till den som skall ut på sin första fjällvandring. Sälen has it all!

En kunglig vandring på Halle- & Hunneberg


I ett försök att visa fördelarna med friluftsliv på hemmaplan gav jag mig iväg på ytterligare en dygnslång tur. Denna gången en vandring på Halle- och Hunneberg som kanske är mest känt för Kungens jakt på älg. Jag hade som förhoppning att kunna fiska lite, få en härlig natt i hammock och få se något djur då bergen fullkomligt kryllar med högvilt. Jag såg några tjädrar och en fisk nappade men släppte innan jag fick upp den. Dock var det fullt med spår från älg, kronhjort och vildsvin. Följ med på en vandring i Kungliga fotspår!

Ett dygn med kanoten


I mitten av juli så var jag sugen på att paddla och hade länge planerat en tur med havskajaken men när det närmade sig så tänkte jag om. Istället blev det en dygnslång tur med kanoten på Valboån, Ellenösjön och Viksjön. Den stora anledningen var nog att då kunde jag ta med mig Djingis istället för att åka helt själv. Det blev paddling, fiske, grillning, matlagning på elden och camping med hammock och tarp. Otroligt väder samt kanske jag till sist kunde få napp?

En vild vecka på Viddan


Midsommarveckan åkte jag till Norge igen för att ge mig ut på min längsta solo vandring hittills. Den längsta överlag faktiskt. Målet var inställt på Hardangervidda som är Europas största högfjällsplatå på ca 8000 km2 varav 3422 km2 ingår nationalparken med samma namn. Viddan är känd för sitt rika djurliv och sina otroliga vidder. Jag och Djingis vandrade under sju dagar från Dyranut fjällhytte ner i parken med i en stor cirkel. I ordningen Dyranut – Hedlo – Hadlaskard – Litlos – Besso – Sandhaug – Trondsbu – Dyranut. Inne i själva parken träffade vi inte mer är 7 personer var av två av dem vandrade Norge på längden. Detta var en försäsongstur så jag hade lite problem med mycket vatten, broar som inte var utplacerade än och snö men det var helt klart värt det för ensamheten. Sju dagar tog vandringen och vi passade på att fjällfiska lite med. Följ med mig ut på vidderna!

Expedition Stora Le


Under påskhelgen tog jag med mig Djingis, min kanot och en massa utrustning och åkte till Fölsbyn strax väster om Årjäng i Värmland. En av förgreningarna från Sveriges 19e största sjö Stora Le slutar där och det var starten för kommande expedition. Under tre dagar paddlade vi först väster ut mot Norska gränsen sedan söder över ned mot Dalsland och Ed som var vårt slutgiltiga mål. Trotts att det bara var påsk så var det varmt och mestadels väldigt lugna vatten. Tanken var att fiska under turen och dryga ut kosten med fisk men det blev nästan bara att jag fiskade första dagen då is och vågor upptog min tid på påskafton. Följ med vet jag!

Vandring och Bushcraft - Herrestadsfjället och Bohusleden Mars 2019


En vandring runt Herrestadsfjället utanför Uddevalla. Första dagen gick vi igenom reservatets södra, östra och norra delar för att följa Bohusleden ut ur reservatet där vi slog läger med bushcraft element. Sov i hammock under tarp med en brasa med reflektor. Dagen därpå gick vi ned i reservatet igen och vandrade genom dess västra delar. Vill du läsa mer om filmen så finns hela artikeln HÄR. 

Välkommen till Äventyr i Blodet! 


Jag heter Dennis Ljungqvist och tillsammans med min hund Djingis ger jag mig ut på äventyr med kameran redo. Vi älskar friluftsliv och vill nu dela med oss av våra tankar och erfarenheter till er. Följ våra äventyrsfilmer från våra vandringar eller läs våra artiklar om jakt, vandring och friluftsliv.


Vi på Äventyr i Blodet har nu samarbete med Outdoor experten och PN Jakt. Längre ned på sidan finner du nu annonser till dessa företag. Dessa annonser är Affiliate länkar.


Läs gärna mer om mig här:

Följ mig gärna via Instagram 

Eller på facebook

Prenumerera gärna på min Youtube kanal här: 

 

Dennis Ljungqvist 

Populära artiklar just nu! 

Se på en av våra äventyrsfilmer!