2017

En höstvandring i Grövelsjöfjällen

 

Denna helgen gick inte riktigt allt enligt planerna. Jag hoppades på en fin tur med fjällfiske, gula björkar och ett besök till Töfsingsdalens nationalpark. Istället fick jag regn, dimma och en rasserad bro. Jag blev stoppad av kåta renar och fick inte komma in i samernas kåta. Men jag hade en trevlig vandring ändå och kan tänka mig att åka tillbaka till området någon gång i framtiden. 

Rondane nationalpark here I come!

 

En femdagars vandring i den mycket vackra nationalparken några mil öster om Jotunheim. Rondane är precis som sin kända granne full med toppar över 2000 m/ö/h och under denna turen ger jag och Djingis oss på den näst högsta toppen i masivet, Högronden på en höjd av 2118 meter. Vackra vyer och trevlig vandring. Vissa av delarna i parken var lite väl folktäta men om man tar de lite mindre trafikerade lederna fick man en hel del ensam tid i alla fall. Några nätter i tält någon i fjällhytte. Vi fick för första gången se riktig vildren. 

Välkommen till Äventyr i Blodet! 


Jag heter Dennis Ljungqvist och tillsammans med min hund Djingis ger jag mig ut på äventyr med kameran redo. Vi älskar friluftsliv och vill nu dela med oss av våra tankar och erfarenheter till er. Följ våra äventyrsfilmer från våra vandringar eller läs våra artiklar om jakt, vandring och friluftsliv.


Vi på Äventyr i Blodet har nu samarbete med Outdoor experten och PN Jakt. Längre ned på sidan finner du nu annonser till dessa företag. Dessa annonser är Affiliate länkar.


Läs gärna mer om mig här:

Följ mig gärna via Instagram 

Eller på facebook

Prenumerera gärna på min Youtube kanal här: 

 

Dennis Ljungqvist 

Populära artiklar just nu! 

Se på en av våra äventyrsfilmer!      Copyright © 2018 · All Rights Reserved - Äventyr i Blodet