2015

Vandring i Fulufjälletsnationalpark!

 

Min första vandring i fjällen gick till Sveriges mest sydligt belägna kalfjäll, Fulufjället. Fjället är känt för sin specifika vegetation då det är ett av få fjäll som inte används som betesmark för ren. Fjället är även hem för världens äldsta träd, Old Tjikko, som jag tror jag passerade p vandringen men inte tog någon bild på tyvärr. Mest kännt är nog fjället för Njupeskärsfallet som är Sveriges högsta vattenfall med ett fall på 93 meter. Vandringen ägde rum i slutet av september när björkarna var som finast. Tur med vädret hade vi med.  

 

Häng med ut i den vackra Bohuslänska skärgården! 

 

En tvådagars tur med kajaken tillsammans med min vän Mattias. Vi började i Grebbestad och paddlade vidare via Fjällbacka, Hamburgsund till Hällsö där vi tältade. Dagen efter paddlade vi vidare till Hunnebostrand sen igenom Sotekanalen till Hasselösund, Smögen och slutligen till Kungshamn. Vi hade stundvis mycket blåsigt väder och vi fick inte medvind fören mellan Smögen och Kungshamn.

 

Vart började allt?

 

Jo här är i alla fall min första filmade vandring. Jag har planerat lite lustigt och försöker att klara av 70 km vandring på tre dagar i sommarvärmen. Ryggsäcken vägde in på 23 kg. Men jag verkar glad för det. Se hur man inte skall göra när man vandrar och passa på och njut av Bohusläns vackra skogar!

Välkommen till Äventyr i Blodet! 


Jag heter Dennis Ljungqvist och tillsammans med min hund Djingis ger jag mig ut på äventyr med kameran redo. Vi älskar friluftsliv och vill nu dela med oss av våra tankar och erfarenheter till er. Följ våra äventyrsfilmer från våra vandringar eller läs våra artiklar om jakt, vandring och friluftsliv.


Vi på Äventyr i Blodet har nu samarbete med Outdoor experten och PN Jakt. Längre ned på sidan finner du nu annonser till dessa företag. Dessa annonser är Affiliate länkar.


Läs gärna mer om mig här:

Följ mig gärna via Instagram 

Eller på facebook

Prenumerera gärna på min Youtube kanal här: 

 

Dennis Ljungqvist 

Populära artiklar just nu! 

Se på en av våra äventyrsfilmer!      Copyright © 2018 · All Rights Reserved - Äventyr i Blodet