Jaktberättelser

Första december att minnas

 

Idag var det dags att jaga och denna gången var vi ute med samma lag som jag skött vildsvinet

ihop med för två veckor sedan med. Dagens villebråd var älgkalv eller vildsvin och idag var vi något färre jägare än vi brukar vara. Si sådär en sju, åtta plusgrader men med förvånande härligt väder. Allt var blött ute efter gårdagens regn när vi började med första såten. Jag vet inte vad jag måste ha matat hunden med men det kändes som om han var extra mycket på hugget.

Nerver av filmjölk

 

I lördags var det en lite ovanlig jaktdag speciellt för mig som hundförare. Jag var med ett jaktlag inte långt där ifrån jag bor som jag har varit med ett antal gånger redan i år och målet med dagen var älgkalv eller vildsvin. Det första som hände på morgonen var att på väg till platsen där jag skulle släppa hunden möttes jag av en kviga som lugnt och fint gick över vägen framför bilen.

Kylig kviga

 

Idag var det dags igen att gå ut och jaga. Det var med ett av lagen som jag gjort några jakter med tidigare i år. Nu hade de fått tillstånd att skjuta vuxen älg, kviga. Tillsammans med den tilldelade dubbelkalven som varit med sedan tidigare. Första drevet tog lagets andre hundförare och gick med sin hund så jag fick sitta som passkytt. Jag hade på mig en hel del kläder men idag var det nordanvind och skugga på mitt pass så efter någon timme satt jag där och huttrade på min lilla mysiga

skogsäng.

Jakt på Bohuslänska toppar

 

Söndagen den 14 oktober var jag inbjuden att gå som hundförare på en höglätt mark i bohuslänsk stil. Vi möttes upp vid en maskinhall där planen för jakten lades fram. Jag fick en slinga att gå längsmed markgränsen och tillika kommungränsen. När jag väl börjat gå och precis släppt Djingis följde jag en bergskam som höjdes rakt mot gränsen. Bara efter några hundra meter ser jag hur Djingis tvärstannar framför mig på kanske femtio meters håll och vänder rakt mot. Något annat rör sig också emellan oss.

Dagen det kryllade med älg

 

Det är den första lördagen på älgjakten. Dagen efter Djingis 8 timmars ståndarbete. Jag är med samma jaktlag som dagen innan. Planen är att jag skall sitta som passkytt och kanske göra ett litet släpp med hunden.

Välkommen till Äventyr i Blodet! 


Jag heter Dennis Ljungqvist och tillsammans med min hund Djingis ger jag mig ut på äventyr med kameran redo. Vi älskar friluftsliv och vill nu dela med oss av våra tankar och erfarenheter till er. Följ våra äventyrsfilmer från våra vandringar eller läs våra artiklar om jakt, vandring och friluftsliv.


Vi på Äventyr i Blodet har nu samarbete med Outnorth och PN Jakt. Längre ned på sidan finner du nu annonser till dessa företag. Dessa annonser är Affiliate länkar.


Läs gärna mer om mig här:

Följ mig gärna via Instagram 

Eller på facebook

Prenumerera gärna på min Youtube kanal här: 

 

Dennis Ljungqvist 

Populära artiklar just nu! 

Se på en av våra äventyrsfilmer!      Copyright © 2018 · All Rights Reserved - Äventyr i Blodet